KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Komende zes weken staat seks bij ons op het programma, of beter gezegd: seks in film. Morgen gaat namelijk de cursus Screening Sex van start. Zes avonden waarin Kevin Toma en Mylaine Roelofs je meenemen in de manier waarop seks in film wordt gebruikt of in beeld wordt gebracht (of juist niet). De eerste bijeenkomst start natuurlijk met de eerste kus die ooit op film is gezet en vertoond. Je kunt je nog aanmelden voor de hele cursus, of een ticket kopen voor de losse cursusavond.

 

Ook een première. Au nom de la terre is een intiem Frans familiedrama over een bevlogen boer die vecht om het hoofd boven water te houden. Hoofdrollen zijn voor Veerle Baetens (The Broken Circle Breakdown) en Guillaume Cannet (Le grand bain, Doubles vies). NRC ★★★★: “De aangrijpende autobiografische debuutfilm laat zien hoe boer Pierre meer en meer klem komt te zitten in een op schaalvergroting gericht landbouwsysteem dat niet houdbaar is.”

 

En uiteraard enkele specials: maandag vertonen we nog eenmaal WEI, een persoonlijke documentaire over dementie en mantelzorg, maar tevens een liefdevol verhaal over de vergankelijkheid van het leven. Ook maandag een vertoning van Monstri. in de Gay Film Special (★★★★ in de Volkskrant). Tot slot dinsdag Deutsches Kino met de speelfilm Fritz Lang – Der Andere in uns, over hoe Lang tot zijn beroemde film M kwam. En zaterdag 1 februari M zelf.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Uitgelicht

DialQ Filmquiz - 30 januari

De allerleukste filmquiz van Nederland komt er weer aan. Niets te gek, nooit te moeilijk en altijd leuk! Voor elke filmliefhebber de manier om je kennis eens te testen.

 

AMFI Fashion Films - vanaf 31 januari

AMFI presenteert 6 korte fashion films, gemaakt door 3e en 4e-jaars studenten van het Fashion & Visual Culture Programma.

 

Films deze week

 

Au nom de la terre

 
 

Mind my Mind

 
 

Goldie

Films verwacht

 

The Whistlers

30 januari

 
 

Muidhond

30 januari

 
 

Truffel liefde

30 januari

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link