KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Deze zomer vertonen we onder de noemer Nordic Watching negen Scandinavische films die de bioscoop nog niet eerder hebben gehaald. Elke week vertonen we een aantal keer een nieuwe film, in ieder geval vast op vrijdagavond 19:00 uur. Op het programma staan: A Matter of Trust, The Quiet Migration, Dogborn, The Great Silence, Copenhagen Does Not Exist, Superposition, Nothing to Laugh AboutForever en Unruly.

 

We openen het programma op vrijdag 30 juni met een speciale vertoning van het Deense drama A Matter of Trust – met onder andere de geweldige Trine Dyrholm – waarin de levens van vijf niet-verwante mensen op een doodgewone zondag op hun kop komen te staan. Voorafgaand aan de film geeft schrijfster en filosoof Stine Jensen een lezing over het succes van de Scandinavische cinema.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Nu te zien

Les Cyclades

Heerlijke Franse zomerfilm waarin twee voormalige hartsvriendinnen en schijnbare tegenpolen spontaan besluiten de reis te maken waarvan ze als tieners al van droomden. Ze gaan naar Amorgos, het prachtige Griekse eiland waar hun favoriete film Le Grand Bleu werd opgenomen.

 

La Ragazza del Futuro

Italiaans drama over een jonge vrouw die in het Sicilië van de jaren zestig in opstand komt tegen de eeuwenoude traditie van het “herstellende” huwelijk en de heersende moraal. Voor het eerst in de Italiaanse geschiedenis trotseert een vrouw de sociale verwachtingen.

 

Specials

AMFI Fashion Films

Op 30 juni presenteert AMFI zes korte fashion films, gemaakt door 3e en 4ejaars studenten van het Fashion & Visual Culture Programma. De studenten drukken zich uit door middel van een filmopdracht, waarbij ze een korte film maken over voor hen belangrijke thema’s.

 

The Eternal Daughter | Hoe lees ik een film?

Op 5 juli vertonen we tijdens Hoe lees ik een film het mysterieuze drama The Eternal Daughter, met een imponerende dubbelrol van Tilda Swinton. Samen met Lidewijde Paris gaan we in gesprek om met andere ogen naar de film te kijken.

 
here?

L’Ultima Notte di Amore | Italian Cineclub

Op 29 juni organiseren we een speciale voorpremière van L’Ultima Notte di Amore, met een sterke hoofdrol van Pierfrancesco Favino. Franco neemt na 35 jaar bij de politie afscheid. Maar wat hij niet weet, is dat zijn laatste dienst de meest bijzondere en uitdagende van zijn leven zal worden.

 

Cinekid presenteert Kiddo

Op 8 juli vertonen we in samenwerking met Cinekid de hartverwarmende familiefilm Kiddo. De 11-jarige Lu woont in een pleeggezin en haar moeder Karina is een filmster in Hollywood. Wanneer Karina onverwachts opduikt, neemt ze Lu mee op een spannende roadtrip. Na afloop van de film kun je meedoen aan een mini-workshop acteren!

 

Films deze week

 
Ruby Kieuwmans: Tiener met Tentakels

Ruby Kieuwmans: Tiener met Tentakels

 
 
Sparta

Sparta

 
 
Böse Spiele Rimini Sparta

Böse Spiele Rimini Sparta

Films verwacht

 
Le paradis

Le paradis

13 juli

 
 
Astolfo

Astolfo

13 juli

 
 
A House In Jerusalem

A House In Jerusalem

13 juli

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link