•  
  •  
  •  
  •  

Le paradis

Innemende film over twee jongens in detentie, die dachten dat hun leven stilstond, maar ondervinden dat liefde en passie ook een vorm van vrijheid bieden.

De zeventienjarige Joe staat op het punt om vrij te komen uit een detentiecentrum voor minderjarigen. Wanneer de rechter zijn vrijlating goedkeurt kan hij zelfstandig gaan wonen, iets waar hij hevig naar verlangt. Maar zijn aanstaande vrijheid wordt bemoeilijkt door de komst van een nieuwe gevangene, William, met wie Joe een hechte band krijgt.

Le paradis is het speelfilmdebuut van Zeno Graton, die op subtiele wijze de beperkingen van gevangenschap verbeeldt: de jongeren snakken niet alleen naar bewegingsvrijheid, maar ook naar expressieve en creatieve vrijheid.

Le paradis is anders dan de gevangenisfilms die je kent. De film toont niet de hel van de gevangenis, maar de schoonheid van intimiteit en kunst. NRC Handelsblad
De Belgische regisseur Zeno Graton maakt van zijn speelfilmdebuut, ondanks de grimmige setting, een ronduit romantische film. Dat is vaak verfrissend. Het Parool

Delen