Toegankelijkheid

Rolstoeltoegankelijk

In elke zaal kan er een rolstoelplek worden gecreëerd op de eerste rij – meld je daarvoor minimaal 15 minuten voor aanvang van de voorstelling bij onze bioscoopkassa. Onze foyer, zaal 2 en zaal 3 bevinden zich op de begane grond. Zaal 1 is op de eerste verdieping en is bereikbaar met een invalidelift. Deze heeft echter een beperkte omvang en kan een max. gewicht van 150 kg aan. Deze invalidelift is daardoor helaas niet geschikt voor elektrische rolstoelen. Wil je weten in welke zaal een film draait? Bel dan onze reserveringslijn 020-6840090.

Aangepaste toilet
Op de begane grond is er een aangepast toilet. De sleutel hiervan is verkrijgbaar aan de bar.

Invalideparkeerplaats
Naast Het Ketelhuis bij de fietsenstalling bevindt zich een invalideparkeerplaats. Bereikbaar vanaf de Westergasbrug, meld je vervolgens bij de portier. Je kunt maximaal 3 uur van deze plek gebruik maken.

Luisterondersteuning voor slechthorenden

In alle zalen bieden wij luisterondersteuning aan via MobileConnect. MobileConnect is een op wifi gebaseerd systeem voor accessible hearing. Je kunt de app op je eigen telefoon downloaden, klik hier voor I-Phone, hier voor Android. In Het Ketelhuis dien je in te loggen op ons wifi-netwerk. Daarna kun je in de app kiezen voor het filmgeluid van één van onze drie zalen. En dan kun je via je smartphone het (versterkte) geluid doorverbinden naar een koptelefoon, je gehoorapparaat of je cochleaire implantaat.

Ondertiteling voor doven & slechthorenden

Wanneer beschikbaar bieden we bij Nederlandse films ook vertoningen aan met Nederlandse ondertiteling voor doven en slechthorenden. Deze staan speciaal vermeld op onze website als film met Nederlandse ondertiteling.

Daarnaast biedt Subcatch ondertiteling voor doven en slechthorenden aan bij Nederlandse films. De Subcatch-app is te downloaden via hun website. Vervolgens download je het ondertitelingsbestand van de film. Op je telefoon of ipad wordt dan de ondertiteling vertoond.

Audiodescriptie

Voor veel van onze Nederlandse films biedt Earcatch audiodescriptie aan. Je kunt eenvoudig de Earcatch-app downloaden via hun website. Via je koptelefoon beschrijft een stem wat er in beeld gebeurt.


Delen