Ketelhuis Podcast #18

Basiscursus Filmeconomie voor Beginners #2 - Streamingdiensten

Sinds corona zijn we met alle gesloten bioscopen en filmtheaters en het verplicht binnen zitten meer dan ooit naar streamingdiensten gaan kijken. Voor de meesten is Netflix daarbij nog steeds de eerste of zelfs enige keus, eventueel aangevuld met Amazon Prime of Disney Plus. Maar voor filmliefhebbers is er nog veel meer te ontdekken.

In deel 2 van onze Basiscursus Filmeconomie voor Beginners komen een aantal Nederlandse streamingdiensten aan het woord. Zo hoor je van Eye waarom ze als nationaal filmmuseum met een eigen platform komen: de Eye Player. Cineville legt uit waarom ze als filmtheaterpas-organisatie hun eigen on-demandkanaal Vitamine Cineville zijn gestart. Van September Film hoor je waarom ze naast hun CineMember-platform ook nog eens met Amazon Prime in zee zijn gegaan. Picl vertelt of ze hun huidige groei ook na corona kunnen vasthouden. En Cinetree legt uit hoe ze hun idealistische aanpak combineren met projecten die ze voor bedrijven organiseren.

Daarnaast doen filmjournalisten Bor Beekman (de Volkskrant) en Coen van Zwol (NRC) een poging om te voorspellen welke kant het opgaat met streaming. Liggen de bioscopen straks knock-out in de touwen?


Delen

Meer

Ketelhuis Podcast #100

Ketelhuis Podcast #99

Het Ketelhuis presents: Dutch Delight

25 jaar Het Ketelhuis!