Ketelhuis Podcast #86

Wandelen met Jaap van Heusden

Kun je het Vaticaan misschien omschrijven als ’s werelds eerste factcheckende organisatie? Die vraag dringt zich op tijdens het kijken naar De man uit Rome. Daarin moet een Italiaanse priester onderzoeken of een huilend Mariabeeld in een Limburgs dorpje erkend kan worden als een echt wonder. Ondertussen lijkt de lokale bevolking niet in de uitkomst van dat onderzoek geïnteresseerd – iets wat de rotsvaste overtuigingen van de priester aan het wankelen brengt.

De man uit Rome is een klein drama over grote hedendaagse thema’s. Wat is waarheid? En wat als mensen onmiskenbare feiten simpelweg ontkennen?

Het is de vierde speelfilm van regisseur Jaap van Heusden. Eerder maakte hij de films win/win, In Blue en De nieuwe wereld. Sociaal-geëngageerde films waarin de hoofdpersoon steevast in een existentiële crisis belandt en die altijd actueler zijn dan ze op het eerste gezicht lijken.

Floortje Smit haalde hem op bij zijn kantoor in Utrecht voor een wandeling en een gesprek over wonderen, waarheid en waarom je als filmmaker op een autohandelaar lijkt.

Je kunt de Ketelhuis Podcast ook beluisteren via Soundcloud of Apple Podcasts.


Delen

Meer

Het Ketelhuis presents: Dutch Delight

25 jaar Het Ketelhuis!

Beeldbestormers

Ketelhuis Podcast #98