KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Tuurlijk, je kunt er niet omheen deze week, Barbie komt óók bij ons de zalen binnendenderen. Maar naast dat bubbelgumroze spektakel vertonen we ook drie andere mooie films, waaronder het Franse L’envol. Opgevoed door haar vader, een oorlogsveteraan en weduwnaar, probeert een jonge vrouw in het Frankrijk van begin 1900 haar eigen weg in het leven te vinden. Na Martin Eden (2019) toont regisseur Pietro Marcello ‘zich opnieuw als een meester van atmosferisch filmmaken’ (De Filmkrant).

 

Ook in première: Small, Slow but Steady, het Japanse antwoord op Million Dollar Baby, en we hebben weer een nieuwe Scandinavische titel in ons Nordic Watching-programma: The Great Silence. De zomervakantie staat nu echt om de hoek, dus ook voor de jongste filmliefhebbers hebben we natuurlijk genoeg op het programma staan!

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Nu te zien

Barbie

De langverwachte nieuwe film van Greta Gerwig, over de iconische, hooggehakte speelgoedpop. Met schitterend camerawerk, een kauwgomroze gekleurde wereld die van het doek afspat en een fantastische cast.

 

Small, Slow but Steady

Intiem portret van Keiko, een jonge vrouw met een gehoorbeperking en maar één droom: professioneel bokser worden. Haar grootste obstakel blijkt niet haar volgende gevecht, maar om zichzelf en haar drijfveer te begrijpen.

 
here?

The Great Silence

Als onderdeel Nordic Watching vertonen we dit Deense speelfilmdebuut waarin de 29-jarige Alma op het punt staat haar eeuwige geloften als non af te leggen. Het leven krijgt opeens een andere wending als haar broer na vele jaren zijn gezicht weer laat zien.

 

Astolfo

Zomerse romantische komedie uit Italië, over een goedhartige hoogleraar die na zijn pension verhuist naar een vervallen familiepaleis in de Abruzzen. Als hij kennismaakt met een charmante dame van zijn leeftijd, ontdekt hij het nooit te laat is voor de liefde.

 

Specials

Il sol dell’avvenire | Italian Cineclub

Samen met L’Istituto Italiano di Cultura en de Italian Cineclub presenteren we op 20 juli Il sol dell'avvenire, waarmee regisseur, schrijver en acteur Nanni Moretti (Mia Madre) terugkeert naar zijn grote liefdes: Rome en cinema.

 

Astolfo | Film & Soep

Met een kop soep en een mooie film je buren beter leren kennen, dat kan op 20 juli met Astolfo, een heerlijke film, waarin ‘de kern overblijft waar het leven uiteindelijk om draait: vriendschap, liefde en lekker eten’ (De Filmkrant).

 
here?

Superposition | Hoe lees ik een film?

Samen met Lidewijde Paris kijken we op 2 augustus naar Superposition en gaan we in gesprek over de literaire aspecten van het verhaal. In dit debuut laat regisseur Karoline Lyngbye een satirisch drama over een huwelijk langzaam overgaan in een mysterieuze triller waar Lidewijde Paris wel raad mee weet.

 

Nordic Watching

Tot en met 30 augustus organiseren we het programma Nordic Watching: elke week vertonen we een aantal keer een nieuwe film uit Scandinavië die de bioscoop nog niet eerder heeft gehaald. Meerdere Scandinavische films zien? Koop dan de speciale Nordic Watching-strippenkaart, waarmee je voor 48 euro zes toegangskaartjes kunt bestellen.

 

Films deze week

 
Juf Roos: Op Reis naar de Regenboog

Juf Roos: Op Reis naar de Regenboog

 
 
Le paradis

Le paradis

 
 
A House In Jerusalem

A House In Jerusalem

Films verwacht

 
Copenhagen Does Not Exist | Nordic Watching

Copenhagen Does Not Exist | Nordic Watching

27 juli

 
 
Superposition | Nordic Watching

Superposition | Nordic Watching

3 augustus

 
 
L’Ultima Notte di Amore

L’Ultima Notte di Amore

10 augustus

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link