•  
  •  
  •  

L’Envol

Opgevoed door haar vader, een oorlogsveteraan en weduwnaar, probeert een jonge vrouw in het Frankrijk van begin 1900 haar eigen weg in het leven te vinden.

Normandië, 1919. Juliette groeit op met haar vader Raphaël, een soldaat die de Eerste Wereldoorlog heeft overleefd. Tijdens een zomer ontmoet ze als klein meisje een jongen van haar eigen leeftijd, Jean, een rijke erfgenaam die gepassioneerd is door de opkomst van de luchtvaart. Tussen deze twee dromerige kinderen wordt een geheime band gesloten die tijd en tragedies zal weerstaan.

L’envol  is de eerste speelfilm van regisseur Pietro Marcello (Martin Eden) buiten Italië en is losjes gebaseerd op het korte verhaal ‘De scharlaken zeilen’ van de Russische schrijver Alexander Grin. De film werd net als Martin Eden opgenomen op grofkorrelige Super 16mm-film en gebruikt wederom ook archiefmateriaal.

Het zijn de lyrische stijl en de aandacht voor prachtige, veelzeggende details die van L’envol een fantastische ervaring maken. De enige manier om te kijken is: je laten meevoeren door het ritme van de film. Trouw
Pietro Marcello vermengt landerig drama met oorlogstragiek, fictie met archiefbeelden en fel realisme met musical in het wonderlijke L’envol. De Filmkrant
De camera lijkt verliefd op debutant Juliette Jouan. de Volkskrant

Delen