•  
  •  

L’Ultima Notte di Amore

Italiaanse crimethriller met een ijzersterke hoofdrol van Pierfrancesco Favino.

Franco Amore is druk bezig met zijn afscheidsspeech; na maar liefst 35 jaar bij de politie in Milaan is vanavond zijn laatste dienst. In zijn lange carrière heeft hij gelukkig nooit zijn dienstwapen hoeven gebruiken en wist hij altijd uit de problemen te blijven. Maar wat hij niet weet, is dat deze nacht de meest bijzondere en uitdagende van zijn leven zal worden. Alles waar hij om geeft, staat op het spel: zijn rol als trouwe dienaar van de staat, zijn onvoorwaardelijke liefde voor zijn vrouw Viviana, zijn onafscheidelijke vriendschap met zijn maatje en collega Dino, en zelfs zijn eigen leven.

Regisseur Andrea Di Stefano (The Informer, 2019) presenteert met zijn L’Ultima Notte Di Amore zijn allereerste Italiaanse film. Met hoofdrollen voor de bekende Italiaanse en prijswinnende acteurs Pierfrancesco Favino en Linda Caridi.

L’Ultima Notte di Amore is een uitstekende Italiaanse politiefilm over de lokroep van het geld. Trouw
Nog één klusje, dan is het eindelijk tijd voor pensioen, denkt politieagent Franco Amore. Onheil volgt. Het is een cliché, maar in ‘L’ultima notte di Amore’ stoort dat niet, dankzij de psychologische motivatie en stijlvolle regie. NRC Handelsblad

Delen