•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Onder het Maaiveld

Fascinerende natuurdocumentaire, van de makers van De Nieuwe Wildernis

Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn. Met dat gegeven duikt regisseur Mark Verkerk in het leven dat zich onder onze voeten afspeelt. Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert is ronduit verbazingwekkend. De documentaire geeft niet alleen interessant inkijkje in de ondergrondse wereld, maar laat ons ook zien hoe we beter met de bodem om kunnen gaan.  

Onder het Maaiveld is een film van regisseur Mark Verkerk, die al vele indrukwekkende natuurdocumentaires maakte, waaronder De Nieuwe Wildernis, De Wilde Stad, Holland: Natuur in de Delta, en Schooltuin 

Met de kinderen naar Onder het Maaiveld? Vanaf 19 april vertonen we ook een speciale junior-editie (6+). In de meivakantie organiseert het Ketelhuis samen met natuurspeeltuin Het Woeste Westen een aantal specials waarin de kinderen worden uitgenodigd zelf lekker met de handen in de modder te gaan!

Onder het maaiveld toont de haast buitenaardse wereld van minuscule flora en fauna. de Volkskrant
Onder het Maaiveld’ontsluit een ondergrondse wereld van hypnotische schoonheid. NRC

Delen