Soirée Ciné

Maak kennis met de Franse cinema.

Jaarlijks worden in Frankrijk ruim 200 films geproduceerd, maar slechts een deel daarvan is te zien in de Nederlandse filmtheaters en bioscopen. Soirée ciné is een nieuw programma dat daar verandering in wil brengen.

Vanaf september 2021 presenteren Alliance Française Amsterdam en Het Ketelhuis Soirée ciné, een programma van recente Franse films die niet in Nederland worden uitgebracht, maar die volgens ons wel gezien mogen worden. Elke maand vertonen we een nieuwe titel.

Soirée ciné vindt elke tweede dinsdag van de maand plaats in Het Ketelhuis. Na afloop van de filmvoorstelling is er de mogelijkheid om in het Frans na te praten, onder leiding van een docent van Alliance Française.

Programma najaar 2021

Le discours | 14 september, 19:00 uur

Adrien zit vast. Hij zit vast in een familiediner waar zijn vader dezelfde anekdote vertelt als altijd, zijn moeder dezelfde oude lamsbout serveert en Sophie, zijn zus, naar haar toekomstige echtgenoot luistert alsof hij Einstein is. Dus hij wacht. Hij wacht tot Sonia zijn sms beantwoordt, om de “pauze” te beëindigen die ze hem al een maand geeft. Maar ze antwoordt niet. En als klap op de vuurpijl vraagt Ludo, zijn toekomstige zwager, hem om een toespraak te houden op de bruiloft. Oh shit, die zag hij niet aankomen! Adriens ongerustheid slaat om in paniek. Maar wat als deze toespraak het beste is wat hem kan overkomen?

Rouge | 12 oktober, 19:00 uur

Nour is net aangenomen als verpleegster in de chemische fabriek waar haar vader Slimane ook werkt. Als Nour ontdekt dat de fabriek verschillende geheimen verbergt, zoals geknoei met medische dossiers en ongelukken die weggemoffeld worden, zoekt ze contact met een journaliste die de afvalverwerking van de fabriek onderzoekt. Samen ontdekken ze meer en meer, waardoor Nours relatie met haar vader ontwricht raakt.

Seules les bêtes | 9 november, 19:00 uur

Wanneer de verlaten auto van een vrouw wordt gevonden, heeft de politie geen idee wie de dader zou kunnen zijn. Toch lijken vijf mensen er iets mee te maken te hebben. Stuk voor stuk raken ze betrokken bij een mysterie.

Seules les bêtes ging in première tijdens het Filmfestival van Venetië. Hoofdrolspeelster Laure Calamy kennen we van de Netflix-serie Dix pour cent, en de films Antoinette dans les Cévennes en Nos batailles.

Les Éblouis | 14 december, 19:00 uur

Kerstspecial inclusief drankje. Wanneer haar ouders toetreden tot een religieuze gemeenschap, moet de twaalfjarige Camille vechten om haar vrijheid te behouden.

 


Delen

Film overzicht