De onbegrijpelijke dood van Mitchel

Ketelhuis Forum

Eenmalige vertoning met nagesprek.

Op 30 mei 2016 kwam er een einde aan het leven van Mitchel Winters. Hij was nog maar 21 jaar. Mitchel liet zich doodschieten in een park in Schiedam. Hij belde zelf 112, omschreef zichzelf als een mogelijke overvaller en liep recht op de toegesnelde agent af die hem waarschuwde te zullen schieten als hij niet zijn handen zou laten zien. Met zes schoten, afgevuurd in 38 seconden, leidde Mitchel zijn eigen dood in.

Waarom pleegde Mitchel zelfmoord en waarom koos hij voor zo’n dramatisch en gewelddadig einde door politiekogels? Wat bracht hem daartoe? Een krachtige, dynamische en bij vlagen zoekende terugblik op zijn leven en dood verteld door familie, vrienden en betrokkenen. Op zoek naar het antwoord op die vraag en een beeld scheppend van een jongen voor wie het leven in onze samenleving wellicht een maatje te groot was.

Na afloop is er een nagesprek met o.a. regisseur Wytzia Soetenhorst, nabestaanden, Navin Baitalie (Senior Floormanager en Psycholoog bij 113) en Lyna Polikar (Coördinator Suïcidepreventie GGD Amsterdam). Nathan Vos (CCO New Skool Media) leidt het gesprek.  


Delen