•  
  •  
  •  

De Ontmoeting Presenteert: A man and a camera

De Ontmoeting Presenteert

Een zwijgende man achter een lopende videocamera klopt aan bij vreemden. Hoe gaan zij om met dit ondoorgrondelijke figuur?

Stel je voor: de bel gaat, je doet open, en voor je staat een man met een grote videocamera op je gericht. Zwijgend wacht hij tot jij de stilte verbreekt. In de experimentele documentaire A man and a camera is precies deze situatie het uitgangspunt. Wat te doen? Zwervend door Nederlandse woonwijken onderzoekt regisseur Guido Hendrikx tot hoever hij mag gaan.

Op 3 augustus presenteert De Ontmoeting in samenwerking met Cinema Delicatessen A man and a camera in Het Ketelhuis. Ook staat er een voorfilm op het programma, Koekoek! van Jörgen Scholtens. Na afloop van de films is regisseur Guido Hendrikx aanwezig voor een nagesprek. Inclusief leuke verassing!

Knap hoe Hendrikx, ondanks de spontane opzet van de scènes, A Man and a Camera toch een duidelijke spanningsboog en ontwikkeling meegeeft. de Volkskrant
Het medium film is bij uitstek geschikt om de toeschouwer te laten reflecteren over de vraag ‘wat zou ik doen in deze situatie?’. NRC Handelsblad

Delen