•  
  •  
  •  
  •  
  •  

De Ontmoeting presenteert: A Parked Life

Intiem portret van een van de vele Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs die als nomade in West-Europa leeft. Met Q&A.

Petar, een stoere vrijbuiter, doet al negen jaar een beroep dat hij verafschuwt: truckchauffeur. Hij is één van de honderdduizenden Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs die 46 weken per jaar kriskras door Noord-, Zuid- en West-Europa rijdt en telkens maandenlang in zijn cabine leeft op en langs snelwegen. Terwijl hij de monotone ritten ondergaat, de vele uren wachten en de onvriendelijke behandeling die hem vrijwel overal te beurt valt, voelt hij zijn vrouw en kind van zich weg drijven.

A Parked Life is een roadmovie pur sang die ons naar verre uithoeken van het Europese continent voert en waarin de landschappen bijdragen aan het gevoel van vervreemding. Bovendien is het een brandend actuele documentaire over de moeilijke positie waarin Europa zich sinds de laatste uitbreiding bevindt. Een blik op een continent met een droom van eenwording, waarin xenofobie floreert en solidariteit onder druk staat.

Op vrijdag 19 augustus presenteert De Ontmoeting in samenwerking met CineDeli A Parked Life in Het Ketelhuis. Regisseur Peter Triest schuift aan voor een Q&A.
Daarnaast staat er een voorfilm op het programma, Luw van Jos van Meerveld. Inclusief leuke verrassing!

A Parked Life is ook regulier te zien. 


Delen