Kijken met… Pieter Bart Korthuis

Scenarist/regisseur Pieter Bart Korthuis (Penoza, Het Jaar van Fortuyn) geeft een kijkje in zijn keuken

Het interviewprogramma “Kijken met…” van de DDG en het Netwerk Scenarioschrijvers keert terug met een gast die al lange tijd op ons verlanglijstje stond: Pieter Bart Korthuis. Hij is bekend van hitseries als Penoza en Vechtershart en van de recente Netflix-sensatie Dirty Lines en het politieke drama Het Jaar van Fortuyn. Naast het schrijven en regisseren is Pieter Bart zeer betrokken bij de Nederlandse industrie voor film en televisiedrama. Zo was hij tot voor kort zes jaar lang co-voorzitter van het netwerk scenarioschrijvers.

Het schrijven en regisseren van series voor zowel de NPO als streamers, zijn ervaring met het zijn van showrunner, het leiding geven aan writers’ rooms, de positie en uitdagingen van scenarioschrijvers in deze tijd en de potentie van Nederlands drama; het zal allemaal aan bod komen in het gesprek met Jaap Peter Enderlé aan de hand van serie- en filmfragmenten die Pieter Bart aan ons wil laten zien.

Gratis voor leden van Netwerk Scenarioschrijvers & DDG via de link in je mailbox. Niet-leden kunnen hier een kaartje kopen (gratis met Cineville).


Delen