•  
  •  
  •  

The Kingdom Exodus

Binge in één zondag het laatste deel van de cult-televisieserie van Lars von Trier

Enkele van de markantste hoofdrolspelers zijn inmiddels dood en zelf leek het regisseur Lars von Trier een onzalig plan, maar gelukkig waagde hij zich er toch aan: een derde en laatste seizoen maken van zijn onvergelijkbare en onnavolgbare cult-serie The Kingdom uit de jaren negentig.

Op zondag 16 april kun je je vijf uur lang bijna non-stop verliezen in de krochten van het sinistere ziekenhuis waar bovennatuurlijke zaken gebeuren en de administratie een Kafkaëske aangelegenheid is. De Deense cineast annex plaaggeest Von Trier zet een sepia-kleurige wereld neer, in een serie die een kruising is tussen melodrama, nostalgietrip en Twin Peaks.

Karen, een slaapwandelaar en obsessieve kijker van de oude The Kingdom-serie, probeert wanhopig antwoorden te vinden op de onopgeloste vragen van de televisieserie uit de jaren negentig. Als ze op een nacht in een diepe slaap verkeert, dwaalt ze de duisternis in om uiteindelijk voor de deur van het ziekenhuis te belanden. Daar wordt de poort tot The Kingdom een laatste keer geopend… Bon voyage!

Programma: 

11:00 – 13:00 – Deel 1 & 2

13:00 – 14:00 – Lunchpauze

14:00 – 17:00 – Deel 3, 4 en 5

Na afloop vindt de uitreiking van het Filmjaarboek plaats.

Deze binge-sessie wordt georganiseerd in samenwerking met de Filmkrant. Lees hier de recensie van Karin Wolfs over de serie. Gratis kaarten? Kijk in de nieuwste editie van de Filmkrant om ze te winnen! 


Delen