•  
  •  
  •  
  •  

Anselm

Een portret van de invloedrijke en vernieuwende kunstenaar Anselm Kiefer van de hand van een van de meest belangrijke Duitse filmmakers van deze tijd, Wim Wenders.

De documentaire volgt Kiefer gedurende meer dan twee jaar, van Duitsland naar zijn huidige thuis in Frankrijk, waarbij de belangrijke fases van zijn vijf decennia omspannende carrière worden belicht. De film bevat dramatische heropvoeringen met twee acteurs, die Kiefer op verschillende leeftijden vertolken, terwijl de oudere Kiefer zichzelf speelt. Het zijn subtiele ensceneringen met de acteurs die figuratieve poses uit Kiefers werk aannemen. Maar de kunst zelf is de ware ster van de film. Wenders laat de camera langzaam door de sculpturen en schilderijen van Kiefer bewegen, met bijzondere aandacht voor de gestapelde structuren, gipsen jurken en immense schilderijen. Een bijzonder portret en een unieke filmervaring!

Anselm is de nieuwe film van Wim Wenders, een van de belangrijkste Duitse filmauteurs van deze tijd, bekend van zijn prachtige speelfilms Paris, Texas (1984) en Himmel über Berlin (1987) en documentaires als Pina (2011) en The Salt of the Earth (2014).

Anselm in 3D zien? Klik voor kaarten en speeltijden hier


Delen